Η ιστορία του Τζάστιν, του νεαρού δρομέα με την εγκεφαλική παράλυση (vid)

/
1 min read

Ήταν το 2012, και ο Justin Gallegos  ήταν έτοιμος για τον πρώτο του αγώνα. Νευρικός, ακολούθησε τις συμβουλές του πατέρα του και παρατάχθηκε στην στην ουρά.

Και οι δύο γνώριζαν ότι όταν έβγαινε το όπλο και τα οι δρομείς άρχιζαν να τρέχουν για να πάρουν καλύτερη θέση, δεν θα χρειαζόταν πολύ για να τον χτυπήσουν.

Ο Τζάστιν πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (CP), μια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει την κίνηση του σώματος και τον συντονισμό των μυών και έχει διάφορα στάδια σοβαρότητας.

Εχει πρόβλημα στην ομιλία και στερείται μυϊκού ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ μπορεί να περπατήσει και να τρέχει χωρίς βοήθεια, τα πόδια του συχνά σύρονται και τον αναγκάζουν να πέφτει.

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, έπεσε πολλές φορές. Αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ και για την ακρίβεια από εκείνη την μέρα μέχρι και σήμερα, δεν σπανίζουν οι μέρες που έχασε προπόνηση ή αγώνα.

“Η προσπάθεια που κάνει είναι φοβερή. Με τον τρόπο του εκπαιδεύει τους συναθλητές του”, λέει ο προπονητής του, Λάρι Ντέιβιντ. “Όλοι αγαπούν τον Τζάστιν”.

Το γεγονός ότι ο Τζάστιν έχει βελτιώσει τους χρόνους του εντυπωσιακά από την πρώτη φορά που έτρεξε, δεν είναι το πιο σημαντικό επίτευγμά του.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι δεν σέρνει πια τα πόδια του και δεν πέφτει κάτω σχεδόν ποτέ!

Και ενώ οι γιατροί του δεν μπορούν σίγουρα να πούν ότι το τρέξιμο έχει βελτιώσει την κατάστασή του, σίγουρα δεν θέλουν να σταματήσει.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους ότι πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς όρια», λέει. “Μην αφήνετε τους ανθρώπους που σας αμφισβητούν να σας εμποδίσουν από το να φτάσετε το στόχο σας”.

Το συμβόλαιο με χορηγό

Και δεν έμεινε στα λόγια. Ο Τζάστιν συνέχισε να τρέχει και να ρίχνει τους χρόνους του, μπήκε με το σπαθί του στο κολέγιο του Όρεγκον και το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Nike!

Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής με εγκεφαλική παράλυση που καταφέρνει να κάνει συμβόλαιο με μια κορυφαία εταιρία στο χώρο του αθλητισμού.

Μάλιστα πλέον τρέχει και αγώνες μεγάλων αποστάσεων (ημιμαραθώνιο) και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει…

Previous Story

Σκαρφάλωσε στον Ολυμπο και γύρισε στην Αθήνα με ποδήλατο!

Next Story

Ο τυφλός δρομέας Thomas Panek έτρεξε 5 χλμ. χωρίς συνοδό με τη βοήθεια της Google

Latest from Top Stories