Ένα Μαραθώνιο ταξίδι προσφοράς

1 min read

Ο Γιώργος Κακαβάνης είναι ο Έλληνας δρομέας που τη σεζόν 2017-2018 κατάφερε και έτρεξε στους 6 από τους 7 συνολικά Μαραθωνίους που γίνονται στη χώρα μας.

Ξεκινώντας από τον Αυθεντικό, έτρεξε σε Ναύπλιο, Ρόδο, Κρήτη, Μεσσήνη και επέλεξε ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Ολυμπία για τον 6ο του, αφού οι δύο αγώνες έγιναν την ίδια ημερομηνία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έτρεχε και τους επτά. Με τα σύνορα να μην τον… χωράνε και με σκοπό να στηρίξει το MAKE A WISH ο Γιώργος ετοίμασε ένα ακόμα μεγαλύτερο τούτη τη φορά δρομικό ταξίδι.

Ποιο είναι αυτό; The 12 marathons project:

12 μαραθώνιοι, σε 12 μήνες, σε 12 χώρες. Ένα ταξίδι που φτάνει στο τέλος του στις 15 Δεκεμβρίου όταν ο Γιώργος θα τρέξει στον Μαραθώνιο της Μάλαγας στην Ισπανία.

«Μετά την ολοκλήρωση του περσινού project, να τρέξω όλους τους μαραθωνίους της Ελλάδας σε μία σεζόν, άρχισα να σκέφτομαι την υλοποίηση ενός νέου. Στο μυαλό μου το φανταζόμουν ότι έπρεπε να είναι δυσκολότερο και πιο απαιτητικό από το προηγούμενο αλλά παράλληλα και ευχάριστο γιατί ως γνωστόν τρέχω για την χαρά και την ευφορία που προσφέρει το τρέξιμο και όχι για το χρόνο ή κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Με τι άλλο ακόμα θα μπορούσα να το συνδυάσω τότε, ώστε να κάνω το project ευχάριστο και ενδιαφέρον; Τι άλλο λατρεύω να κάνω; Ταξίδια! Και πως συνδυάζονται αυτά; Ε.. και κάπως έτσι γεννήθηκε το project να τρέξω…

«12 μαραθώνιους, σε 12 μήνες, σε 12 διαφορετικές χώρες κόσμου»

Ύστερα από εκατοντάδες ώρες αναζήτησης, πολύ σχεδιασμό, αλλαγές και τροποποιήσεις, το πλάνο διαμορφώθηκε:

Ιανουάριος: Μαρακές, Μαρόκο
Φεβρουάριος, Βαλέτα, Μάλτα (αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας)
Μάρτιος: Λεμεσός, Κύπρος
Απρίλιος: Ρώμη, Ιταλία
Μάιος: Λάιντεν, Ολλανδία
Ιούνιος: Λιέγη, Βέλγιο (Beer Marathon)
Ιούλιος: Αγ. Πετρούπολη
Αύγουστος: Ελσίνκι
Σεπτέμβριος: Ρίτσμοντ, Λονδίνο, Αγγλία
Οκτώβριος: Κατοβίτσε, Πολωνία (εμβόλιμος αγώνας στη θέση της Μάλτας!)
Οκτώβριος: Λισαβόνα, Πορτογαλία
Νοέμβριος: Αθήνα, Ελλάδα
Δεκέμβριος: Μάλαγα, Ισπανία

Μέχρι τώρα ελάχιστοι γνώριζαν το project ολοκληρωμένο. Οι λόγοι που το δημοσιοποιώ εκτός του ότι φτάνει κοντά πλέον στην υλοποίησή του, είναι:

α) να εμπνεύσουμε περισσότερο κόσμο είτε να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω να απολαύσει όλα όσα προσφέρει το τρέξιμο, είτε να συνειδητοποιήσει ότι όλα όσα θα ήθελε είναι εφικτά με τη δύναμη της θέλησης. Αν εγώ καταφέρω να ολοκληρώσω αυτό το project που δεν θεωρώ τον εαυτό μου καν ερασιτέχνη αθλητή, φανταστείτε πόσα ακόμα μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να.. «βάλουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο», δηλαδή πρώτα να τα ονειρευτούμε, μετά να τα πάρουμε απόφαση και στη συνεχεία να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους.

β) να συνδυάσω όλη αυτή την προσπάθεια ενός έτους με την χρηματοδότηση ενός ιδρύματος. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο, ας το κάνουμε πράξη κι εμείς! Κι εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας με δύο τρόπους. Καταρχήν να μου προτείνετε κάποιο ίδρυμα ή κοινωφελή οργάνωση (στείλτε μου μήνυμα inbox προτάσεις σας). Στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, όταν ανακοινώσουμε ποιο ίδρυμα θα στηρίξουμε, να συνεισφέρετε κι εσείς στο μέτρο του δυνατού σας.

Για το σκοπό του project έχω δημιουργήσει την ιστοσελίδα 12marathons.com με φωτογραφίες από όλους τους αγώνες, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και κείμενα με τις εμπειρίες από αυτούς.

Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα νεότερα…»

Στο λινκ που ακολουθεί θα βρείτε τη σελίδα της καμπάνιας όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τη δωρεά του από 1 ευρώ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ούτε ένα λεπτό.

https://gogetfunding.com/kakavanis-makeawish/

Previous Story

Να επιτρέπουμε στη ζωή να μας πάει εκεί που θέλει!

Next Story

Μιχάλης Ελληνικάκης: Νενικήκαμεν…

Latest from Θέματα